Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Nina Voorleeskampioen Oosterhout

De voorleeswedstrijd


Vandaag was het de dag, de Oosterhoutse voorleeswedstrijd.

Toen we binnen in de Bussel kwamen werd er meteen gevraagd hoe ik heette en van welke school ik kwam. Toen maakte ik meteen kennis met Anja M.G Schimdt (artiesten naam.) de omgedraaide achter nicht van Annie M.G Schimdt. Ze vroeg of ik zenuwachtig was, dat was ik heel erg! We moesten eerst verzamelen in een kleinere zaal maar toen we in de grote zaal van de Bussel kwamen was het grotere zaal dan ik dacht hij was bijna helemaal vol behalve de balkons en natuurlijk ook nog wat andere plaatsjes in het publiek. 

De jury bestond uit drie personen een mevrouw die elf jaar geleden ook mee deed en gewonnen heeft een meneer die de voorzitter van theek 5 is en nog een mevrouw die gewoon gevraagd is als jury. Er waren dertien scholen die mee deden. Zoals: Fenna van De Duizendpoot, Tim van De Pionier, Sahar van De Ontdekking, Nigel van het sterrendonk, Bink van De Wissel, Mats van De Westhoek, Zahra van De Kameleon, Famke van De Beiaard, Joran van De Rubenshof, Sanne van DE Sint Jan, Noa van De Montessorischool, Nina Rosalie (ik) van De Meander en Nisa van De Biëncorf. De mensen waar ik tegen moest waren heel erg goed! Toen de jury ging overleggen wie er had gewonnen was er een quiz over Annie M.G Schimdt. Als je een goed antwoord gaf kreeg je een snoepje. Wie op het laatste de meeste snoepjes had, had gewonnen. Ik (Nina) had de meeste snoepjes en kreeg glow sticks. Toen de jury er weer was kwam wethouder Robin van de Helm. Hij zei wie er had gewonnen. En dat was…… IK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ik ben super blij dat ik heb gewonnen! Na de uitreiking werd ik geïnterviewd door: BN De Stem en ORTS Oosterhout. Ik heb heel veel zin in de halve finale!!!

Geschreven door Marleen en Nina (groep 8b)

Media
  • Afbeelding1.jpg