Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groene Voetstappen

Van 23 september tot en met 27 september doen wij met alle groepen van de Meander mee aan het project ‘Groene voetstappen’ dat door de gemeente wordt georganiseerd binnen de ‘Europese Mobiliteitsweek’, een week in het teken van duurzame mobiliteit.

Doel van de actie is om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen. Waarom liever niet met de auto? Auto’s stoten o.a. broeikasgassen uit, zoals CO2, die de aarde opwarmen, waardoor het klimaat verandert. Een warmer klimaat klinkt misschien lekker, maar heeft desastreuze gevolgen. Bijna dagelijks zijn de gevolgen van klimaatverandering in het nieuws; bijvoorbeeld een kwart van alle dieren en planten zullen de komende decennia uitsterven doordat zij niet kunnen overleven in een ander klimaat. Wereldwijd moet de uitstoot van broeikasgassen flink worden teruggebracht. Verder draagt veel autoverkeer rond de school vaak bij tot onveilige situaties. Ook is het voor kinderen gezond om zoveel mogelijk te bewegen. Het lopen en fietsen naar en van school kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren!

Voor het slagen van deze ‘Groene Voetstappen-actie’ hebben we uw hulp als ouders ook nodig. We willen u vragen om ervoor te zorgen dat uw kind in ieder geval van 23 september tot en met 27 september zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school komt. Om de week van de groene voetstappen af te sluiten willen we met heel de school ervoor zorgen dat we zoveel mogelijk groen gekleed naar school komen.

Wij willen als school een bijdrage leveren en proberen samen met de kinderen en u zoveel mogelijk ‘Groene Voetstappen’ te verzamelen. Op woensdag 2 oktober zullen we bekendmaken welk percentage kinderen ‘groen’ naar school komt. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Met vriendelijk groet,
de Verkeerswerkgroep

Meer weten? Kijk op groenevoetstappen.nl
Media
  • Groene voetstappen