Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Update thuiswerken

Beste ouders,
Zo kort en krachtig mogelijk, in 10 punten, hierbij de nieuwe werkwijze voor komende week;
1. Vanaf komende week gaan we ook in schriften werken. Morgen kan alles opgehaald worden in de betreffende klas. Graag één persoon per gezin in de school. Voor elkaar ophalen mag natuurlijk. Graag afstand van elkaar houden.
Vrijdag 20 maart;
14.00-14.30 Kinderen met achternaam beginnend met A t/m I
14.30-15.00 Kinderen met achternaam beginnend met J t/m R
15.00-15.30 Kinderen met achternaam beginnend met S t/m Z
Indien u geen schrijfspullen thuis heeft, mag u de etui uit het laadje van uw kind meenemen.
De kleutergroepen hebben ook pakketjes klaarliggen. Daarnaast gaan zij met de website Gynzy werken, de inlogcodes hiervoor worden bij de pakketjes gedaan.

2. Aanpassingen in de weektaak; Er komt meer op papier en minder online. We hebben gestreefd naar minder schermtijd per dag en er voor gezorgd dat er, wat schermtijd betreft, mogelijkheid is om kinderen binnen één gezin samen te laten doen met één device. We bieden de kernvakken aan (rekenen, lezen, taal, spelling) maar vullen nu ook aan met andere leuke/leerzame activiteiten.
Daarnaast worden de weektaken gedifferentieerder. Niet alle kinderen krijgen dezelfde opdrachten meer, maar wij passen ze enigszins aan op niveau. Dit mag u ook op eigen inzicht doen.

3. Zoals u weet zijn de opdrachten verplicht en niet vrijblijvend. Dit geldt natuurlijk niet voor onze jongste leerlingen van 4 jaar. Zij hebben maar één opdracht; veel spelen! Natuurlijk bent u vrij om daar leuke opdrachtjes van de weektaak aan toe te voegen.

4. We willen meer zicht op de vorderingen. U gaat antwoordbladen ontvangen om sommige opdrachten na te kunnen kijken. Ook hebben we een heel kort evaluatieformulier gemaakt. Graag uiterlijk op vrijdag zien we het formulier ingevuld op de mail, de leerkrachten zullen hier op maandag dan op reageren. U vindt het formulier op onze website onder het kopje 'leerlingen'. Mocht de leerkracht niets hebben ontvangen dan zal hij/zij op maandag even met u bellen.

5. Wij missen de kinderen enorm en willen heel graag van ze horen. Daarom zult u elke week een persoonlijke opdrachtje op de weektaak vinden, waarbij de kinderen iets naar de leerkracht mogen mailen. De juf of meneer zal daar dan persoonlijk op reageren. 

6. Groep 8 werkt iets anders, namelijk via Classroom, hier hebben ze op school ook al mee gewerkt en is dus bekend.

7. Vanaf nu communiceren de leerkrachten via de mail, omdat wij vaak documenten mee moeten sturen en dit via Schoolwapps soms problemen oplevert. Voor het overzicht voor u als ouder, zal dus alles via de mail gaan en niets meer via Schoolwapps. Wij streven naar eenmaal per week een mail met instructies voor de komende week. Daarnaast krijgt u eenmaal per week reactie op de evaluatie en op de persoonlijke opdracht van uw kind.

8. De directie communiceert via Schoolwapps.

9. Vragen of tips? Die kunt u voortaan kwijt in het evaluatieformulier. Voor urgente vragen tussendoor kunt u de leerkracht mailen; elke dag tussen 09.00 en 10.00 zullen zij hun mail beantwoorden.

10. In het kort;
- Morgen haalt u een pakket op voor uw zoon/dochter.
- Op vrijdag komt de nieuwe weektaak op de mail met eventuele antwoordbladen die bij deze weektaak horen. U mailt op vrijdag de korte evaluatie naar de leerkracht.
- Op maandag ontvangt u reactie van de leerkracht op de evaluatie en op het persoonlijke bericht van uw zoon/dochter.
- Elke dag tussen 09.00-10.00 wordt de mail beantwoord.

Als laatste, maar wel belangrijk;
--> Ontvangt u géén mail de komende dagen? Mail dan aub zelf even naar de leerkracht met het juiste mailadres. Mailadres leerkrachten; voornaamachternaam@de-meander.nl
--> Komt er thuis, om wat voor reden dan ook, teveel druk op het gezin te staan in deze situatie? Laat het dan weten aan ons. Samen kunnen we bekijken wat we kunnen doen. Extra opvang of hulp zit zeker in de mogelijkheden. Een mail of telefoontje is voldoende. directie@de-meander.nl & 0162-423875
Media
  • th